Infrarød Sauna

Saunakabine med infrarød varme
I en infrarød kabine…
kommer varmen ikke fra et centralt sted som i en sauna. Varmen er indirekte og naturlig, ikke tør som i en sauna. Varmen kan sammenlignes med sædevarmen i en bil på en kold vinterdag. De infrarøde varmekilder varmer i dybden, helt ind i knoglerne. Muskler, led og sener bliver varmet igennem på en blid og behagelig måde, og huden lider ikke overlast.
 
Infrarød er den elektromagnetiske stråling, som vi i dagligdagen oftest kender som varme fra solen.
Det er en del af den elektromagnetiske stråling, vi normalt opfatter som lys, selv om vi mennesker ikke kan se de infrarøde stråler.
Hvordan bruger man en infrarød kabine?
På anbefaling af eksperter i USA foreslås følgende:
Tænd for kabinen på den ønskede temperatur.  Gå i kabinen, når temperaturen når 30-35°C.
Har du indstillet kabinen til maksimum temperatur, er det en fordel at gå i den allerede ved 30-35°C.  På den måde vænner kroppen sig til den stigende påvirkning. Porerne i huden vil åbne sig naturligt og komfortabelt. På grund af den øgede temperatur vil hjertet slå lidt hurtigere og iltrig blod bliver pumpet hurtigere gennem kroppen. Samtidig bliver affaldsstoffer hurtigere ført væk.
En session på 40-50 minutter er en behandling, der ikke overbelaster kroppen. Husk dog at forlade kabinen, hvis du på nogen måde føler dig utilpas.
Det er altid en god ide at drikke rigeligt med vand ved enhver varmebehandling, da du vil tabe væske gennem sved. Det anbefales også at holde igen med indtagelse af alkohol, der udvider blodkar, og derfor giver en langt større belastning af hjertet under en varmebehandling.

Hvad gør infrarød stråling egentlig?
Mennesket består af ca. 70 % vand. Vandmolekyler vibrerer internt med en frekvens på omkring 31,89 THz svarende til en bølgelængde på 9,4 micron eller µmeter. Vandmolekylet udstråler derfor infrarøde bølger i netop denne frekvens. Det er den udstråling, der giver os vores kropstemperatur på 37°C.
Den infrarøde stråling fra FIR kilder, der ligger omkring denne frekvens, styrker den naturlige bevægelse i cellerne forårsaget af vand- og andre molekyler. Dermed fungerer cellen mere optimalt.
Dybtgående virkning
Mennesket absorberer op til 93% af den infrarøde stråling, som det bliver udsat for og strålingen fra de infrarøde elementer trænger op til 4 cm ind i kroppen.
Den infrarøde stråling fra FIR-kilder varmer ikke luften så meget op, som det for eksempel er tilfældet ved en traditionel sauna. Derved undgås overbelastning af huden og kroppen i det hele taget. Dette sammenholdt med den dybt indtrængende virkning  gør den infrarøde kabine til en anderledes og helsebringende oplevelse.
 
Udskillelse af affaldsstoffer
Ved en indstilling på 35°C vil kabinens elementer afgive mest stråling i 9,4 micron bølgelængde, og strålingen vil være i bedre resonans med kroppens egen udstråling.
Forskning har vist, at der sker en kraftig udskillelse af giftstoffer fra kroppen, netop når man udsættes for infrarød stråling i den bølgelængde.